Увага! Важлива інформація!

      До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення про харчові продукти і корми (Rapid Alert System for Food and Feed, RASFF) від 06 жовтня 2021 року № 2021.5290-fup4 стосовно виявлення в замороженій випічці з використанням рідких дріжджів несанкціонованої речовини оксиду етилену в ксантановій камеді, що використовувалась у продукції (виробник: SK La Lorrain SRL, Campia-Turzii) та експортувалася з Румунії до України (отримувач: ТОВ «АТБ маркет»).

Держпродспоживслужба  інформує!

           За повідомленнями споживачів у торговельних мережах з'явився новий продукт: морозиво лід енергетичний « Non Stop energy ice Original» ТМ “ «Рудь» 80 гр.,виробництва ТОВ « Житомирський маслозавод», «Рудь». Новий продукт відрізняється від інших видів морозива підвищеним вмістом кофеїну тауріну.

Держпродспоживслужба нагадує: Як уберегтися від ботулізму

За п’ять місяців 2021 року в Україні зареєстрували 41 випадок ботулізму, 6 випадків стали фатальними. Всього захворіли 43 людини, з них одна дитина. Про це повідомляє прес-служба Центру громадського здоров’я України.

Держпродспоживслужба інформує !

До Держпродспоживслужби  надійшли інформаційні повідомлення системи швидкого оповіщення  «Повідомлення RASFF № 2021.3830 »  стосовно виявлення несанкціонованої речовини етиленоксид в добавці – стабілізаторі, що використовувалась у морозиві, яке експортувалось з Румунії ( відправник: SM Macromex SRL. Campia - Turzii)  до України ( отримувач: ТОВ «Метро Кеш Енд Кері Україна», пр. Петра Григоренка,423,м. Київ,02140). 

Держпродспоживслужба інформує !

До Держпродспоживслужби  надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення  (Rapid Alert System for Food and Feed, RASFF)  №  2021.3552-fup 3, відповідно до якого виявлено  погіршення органолептичних показників їжі при контакті з пластиковими чашками SINSAY, що експортувались з Китаю (виробник: LILING KALRING HOUSEHOLD CERAMICS CO., SUN JIA WAN LILING HUNAN) через Польщу (відправник: LPP SA, Pruszcz Gdanski) до України.