Приазовське районне  управління Держпродспоживслужби попереджає вас як уникнути отруєнь від вживання бахчевих культур

Основну небезпеку бахчевих культур становить перевищення допустимого рівня вмісту нітратів – солей азотної кислоти, що можуть несприятливо впливати на здоров’я людини. Коли нітрати потрапляють в організм, утворюються небезпечні сполуки, такі як нітрозаміни,- найнебезпечніші канцерогени. Вони накопичуються в організмі здебільшого в печінці та спричиняють хвороби шлунково – кишкового тракту.  

Держпродспоживслужба Приазовського району нагадує:

Більшість населення ввважає,  якщо Урядом встановлено "зелений" рівень епідемічної безпеки, то не треба носити маски і небезпека вже позаду. Це є хибним твердженням, оскільки "зелений" рівень лише послаблює деякі з тих обмежень, які діяли до цього.