Приазовське районне  управління Держпродспоживслужби попереджає вас як уникнути отруєнь від вживання бахчевих культур

Приазовське районне  управління Держпродспоживслужби попереджає вас як уникнути отруєнь від вживання бахчевих культур

Основну небезпеку бахчевих культур становить перевищення допустимого рівня вмісту нітратів – солей азотної кислоти, що можуть несприятливо впливати на здоров’я людини. Коли нітрати потрапляють в організм, утворюються небезпечні сполуки, такі як нітрозаміни,- найнебезпечніші канцерогени. Вони накопичуються в організмі здебільшого в печінці та спричиняють хвороби шлунково – кишкового тракту.  

Держпродспоживслужба Приазовського району нагадує:

Держпродспоживслужба Приазовського району нагадує:

Більшість населення ввважає,  якщо Урядом встановлено "зелений" рівень епідемічної безпеки, то не треба носити маски і небезпека вже позаду. Це є хибним твердженням, оскільки "зелений" рівень лише послаблює деякі з тих обмежень, які діяли до цього.