Фото без опису

 

За ініціативою Приазовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області  в Приазовській, Олександрівській та Нововасилівській територіальних громадах  створені робочі комісії щодо виконання плану заходів з  реформування системи шкільного харчування.

Спеціалістами районного управління Держпродспоживслужби, у складі комісій, протягом червня 2021 року,  було обстежено 30 навчально - виховних закладів на предмет дотримання ними Санітарних регламентів для закладів  освіти,  Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти та інших законодавчих документів.

Зокрема,  перевірялися умови та заходи використання виробничих і складських приміщень, обладнання та інвентарю, що входять до складу потужностей, які задіяні у процесі виробництва та обігу харчових продуктів. 

В ході обстежень   встановлено ряд недоліків, а саме:

-частина  приміщень харчоблоків потребують капітального та поточного ремонту; 

-в двох  закладах відсутня  природня  і штучна вентиляція;

-на  деяких  харчоблоках  поверхні, що контактують з харчовими продуктами (виробничі столи) у пошкодженому стані, потребують заміни;  не в достатній кількості   кухонного та столового  інвентаря, а саме: електроплити, духові шафи, м'ясорубки; засоби вимірювання (термометри, психометричний гігрометр,  терези) не калібровані;  використовується битий, щербатий посуд та інші.

За результатами комісійних обстежень фахівці Держпродспоживслужби спільно з головами територіальних громад та керівниками відділів освіти обговорили плани заходів щодо усунення недоліків на харчоблоках по кожному загальному середньому та дошкільному закладу  освіти.

Комісійні обстеження щодо готовності  закладів освіти   до нового навчального року,  будуть проведені у серпні 2021 року.