До Держпродспоживслужби  надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення  (Rapid Alert System for Food and Feed, RASFF)   2021.3552-fup 3, відповідно до якого виявлено  погіршення органолептичних показників їжі при контакті з пластиковими чашками SINSAY, що експортувались з Китаю (виробник: LILING KALRING HOUSEHOLD CERAMICS CO., SUN JIA WAN LILING HUNAN) через Польщу (відправник: LPP SA, Pruszcz Gdanski) до України.

Водночас, у разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу, просимо негайно інформувати  Приазовське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області за адресою: вул. Богдана – Хмельницького,21, смт. Приазовське,72401,  тел. (06133-2-36-72)

 e-mail:  priazovskiy@gudpss-zp.gov.ua

   Довідково: Європейська система швидкого оповіщення про харчові продукти і корми (Rapid Alert System for Food and Feed, RASFF) - система швидкого обміну інформацією щодо наявності ризику для здоров’я людини, пов’язаного з харчовими продуктами і кормами.

 RASFF - це інструмент для обміну інформацією, який допомагає країнам ЄС діяти швидше та скоординовано у відповідь на загрозу здоров'я, спричинену харчовою продукцією або кормом. Мережа RASFF об’єднує контролюючі органи в сфері безпечності харчової продукції країн ЄС та таких країн як Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія, які відповідають за безпечність харчових продуктів та кормів.

 У разі загрози:

  • Член мережі передає Європейській Комісії інформацію про харчовий продукт чи корм, які несуть пряму чи опосередковану загрозу людині. 
  • Комісія відразу передає таку інформацію всім членам мережі.
  • Комісія публікує щотижневий огляд таких повідомлень.