У Степанівці Першій відсвяткували День села.

 

    У суботу, 28 серпня, у день православного свята Успіння Пресвятої Богородиці відбулося святкування храму та 159 –тої річниці Дня села у селі Степанівка Перша Олександрівської територіальної громади.

    До організації свята з року в рік тут підходять креативно, тож не дивно, що й цього разу на яскраве дійство завітали не лише жителі Степанівки та Миронівки, а й мешканці інших населених пунктів громади, гості села та гості, які приїхали відпочити на морі.

Було організовано фотозону, розважальну зону з батутами для дітей, солодку вату, для гостей свята гарячі шашлики, чебуреки, напої та різноманітні закуски. 

    Теплими словами з найкращими побажаннями  привітали присутніх голова Олександрівської сільської ради Наталія Попова, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Вєльчев, староста села Михайло Слива, настоятель Свято-Успенського Храму протоієрей отець Володимир, депутат Олександрівської сільської ради Сергій Столяр.

    Адже не секрет, що окраса будь-якого села, головне багатство та найбільша гордість – це його люди. І саме людям, простим, здавалося звичайним, але водночас мудрим, сильним, добрим, працьовитим,  цього дня була найбільша шана і приємні подарунки. Від керівництва громади отримали подарунки самі маленькі жителі села, які народилися протягом року, подружжя, які відсвяткували 25 та 50 років сімейного життя, старожили сел Степанівка Перша та Миронівка. За активну участь, сумлінну працю та вагомий внесок у розвиток села Подяки отримали жителі Степанівки Першої, пенсіонери Ріжко Дмитро Миколайович, Петрова Надія Дмитрівна, Зінченко Віктор Степанович.

     Після привітальної частини розпочався святковий концерт «Моє рідне село». Художній колектив Степанівського сільського Будинку культури своїми піснями дарували веселий настрій гостям свята. На концерті лунали звуки бандури, найменші учасники дійства створили неймовірний настрій виконавши український народний танець – гопак. Усе, що того вечора відбувалося на площі Будинку культури,  починаючи від зустрічі гостей до прощальних слів,  захоплювало глядачів і не відпускало увагу ні на мить. Щоб свято стало незабутнім, багато праці і старань доклали до його організації працівники Будинку культури Мартищенко Вікторія, Віхляєва Інна, Ріжко Олена. Староста села висловив подяку працівникам культури та спонсорам свята - сільському голові Наталії Іванівні Поповій та виконавчому комітету, депутатам сільської  ради Столяру С.М., Стародубцю В.А., директору КП «Азов» Бабенку Є.М., директору ТОВ «Агротіс» Чубенку О.В.

      Закінчилась концертна програма під пісню «Край, мій рідний край» фантастичним феєрверком. Заключний акорд перед дискотекою - живим музичним супроводом та піснями від Сергія Баклажкова прозвучав побажанням ведучих: «Щоб наше село розросталось і квітло, завжди, щоб дзвеніла тут пісня крилата, гули новосілля, весілля, родини і радості-щастя було в нас багато!»  А свято ще довго вирувало…

/усі фото зі свята на сайті у фотогалереї/