За десять місяців запорізькі суб'єкти господарювання спрямували до державного бюджету 673 мільйони 864 тисячі гривень військового збору. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, запоріжці збільшили сплату до даних аналогічного періоду минулого року майже на 114 мільйонів гривень або на 20 відсотків.

Так, від підприємств і підприємців м. Запоріжжя скарбниця отримала 341 мільйон 583 тисячі гривень військового збору, енергодарських, кам’янсько-дніпровських та великобілозерських – близько 92 мільйонів гривень, мелітопольських і веселівських – більш ніж 57 мільйонів гривень, бердянських та приморських – майже 48 мільйонів гривень, пологівських, більмацьких та розівських – 25,6 мільйона гривень, оріхівських та гуляйпільських – 21,6 мільйона гривень, василівських та михайлівських – 21,4 мільйона гривень тощо.

На даний час в регіоні військовий збір сплачують 70 тисяч суб'єктів господарювання, у тому числі майже 16 тисяч юридичних осіб та понад 54 тисячі фізичних осіб.

Нагадаємо, платниками військового збору є фізичні особи-резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Ставка збору становить 1,5 відсотка від суми доходів, що підлягають оподаткуванню, зокрема, це заробітна плата, іноземні доходи, суми винагород та інших виплат, нарахованих відповідно до умов цивільно-правового договору, а також пасивні доходи, у тому числі, роялті, дивіденди, страхові виплати та інші.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДПС

 

Що хвилює запорізький бізнес: Зустріч керівника податкової служби регіону з платниками

 

Побудова ефективного діалогу, сприяння вирішенню проблем запорізьких суб'єктів господарювання та практичне застосування норм податкового законодавства – про це йшлося під час зустрічі начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Романа Афонова з представниками депутатського корпусу, громадськості і бізнесу.

Депутатка Запорізької обласної ради Ірина Лєх, голова правління громадської організації "Бізнес-Союз "Порада" Олена Єрьоменко та керівники підприємств області узагальнили складні моменти, які сьогодні турбують підприємництво, та розглянули шляхи їх вирішення під час спілкування з очільником податкової служби регіону.

Обговорювалися питання, які наразі є найбільш актуальними для запорізького бізнесу. Зокрема, це податкове навантаження місцевих товаровиробників, складні аспекти реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування в Єдиному реєстрі, а також законодавчі новації. Також запорізькі ресторатори ініціювали розгляд механізму обов’язкового зазначення цифрового значення штрих-коду марки акцизного податку на алкогольні напої у фіскальному касовому чеку.

Крім того, одним із ефективних механізмів у протидії незаконному обігу підакцизних товарів та підтримки легальних виробників і продавців найближчим часом має стати інтерактивна мапа торговельних об'єктів, яка наразі розробляється у співпраці обласної влади і бізнесу. Учасники зустрічі обговорили процес створення цього діджитал-інструменту та внесли свої пропозиції.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області