Фото без опису

   У понеділок, 20 вересня площа Будинку культури села Олександрівка перетворилася на святково-концертний майданчик, де зібралися місцеві мешканці.

    Привід чудовий – 160 років рідному селу. Цього року День села святкували у новому форматі, коли Олександрівска громада об’єднала Степанівську і Гірсівську громади, а село Олександрівка стало адміністративним центром новоутвореної Олександрівської територіальної громади.

    Колоритне місцеве свято об’єднало в яскравих заходах і молодих, і літніх людей, і численних гостей. Панувала атмосфера доброзичливості та гостинності.

    Розпочалось свято з урочистого відкриття інформаційної стели на в’їзді до села Олександрівка та відкриття спортивного майданчику.

    Завітали гості і до «української світлиці» у сільському Будинку культури, оглянули виставку майстрів народної творчості «Щедрі серцем». Вітали гостей запашним короваєм.

    Зі словами привітання та щирими побажаннями до всіх присутніх звернулася сільський голова Наталія Попова, побажала процвітання селу та міцного здоров’я його жителям, висловила слова вдячності та поваги за працю. До її привітань приєдналися і почесні гості свята- голова Мелітопольської районної ради Сергій Прийма, який подарував Олександрівській загальноосвітній школі грошовий сертифікат, депутат обласної ради Вадим Сухіна. Тепло привітав усіх зі святковою подією настоятель Храму Різдва Пресвятої Богородиці у селі Олександрівка отець Дмитрій.

     Насичену концертну програму, з піснями, музичними композиціями і танцями  представили глядачам художні колективи Олександрівського Будинку культури на чолі з директором Білокур Світланою та художнім керівником Оленою Міщенко.

Сценаристи та ведучі заходу старалися охопити всі моменти сільського життя, і у них,

як завжди, це чудово вийшло!

   Зі своїм привітальним виступом завітали колектив Гірсівського Будинку культури, з піснею і солодким подарунком директор Дівнинського Будинку культури Галина Сивун.

Приємним подарунком для глядачів було фаєр-шоу «вогняні танці» у виконанні дуету «THE BLAK SUN» з міста Мелітополя.

     За традицією, цього дня від керівництва громади мешканці Олександрівки отримали подяки за активну життєву позицію і громадську діяльність, подарунки в різних номінаціях. Відзначили жителів ветеранів праці, фанатів своєї професії, ювілярів та подружні пари, які прожили разом в любові та злагоді і відсвяткували ювілейні дати свого сімейного життя.

    З побажаннями здоров’я, добра та злагоди привітали найстарших жителів села Олександрівка та новонароджену у цьому році дівчинку. Привітали молодих людей, які в цьому році отримали паспорт громадянина України.

    Привітав зі святом присутніх та особисто квітами і подарунком свою вчительку, класного керівника Середу Пашу Григорівну, якій незабаром виповниться 90 років,  її учень Середа Микола, який сьогодні є успішним підприємцем, фермером.

   З нагоди ювілею, ювілейного Дня села, напередодні свят Дня Вчителя та Дня похилого віку, від керівництва громади  Паша Григорівна отримала в подарунок електричний візок для пересування.

    Присутні мали можливість зробити на пам'ять світлини біля вишуканої фотозони, насолодитися смаком шашлику, чебуреків, солодкої вати та інших солодощів і напоїв.

Розвагою для наймолодших гостей свята стали: ігрове містечко, стрибки на батутах.

     Щоб свято пройшло на високому рівні й надовго запам’яталося односельцям, заздалегідь добре постаралися організатори його проведення – секретар керівника Людмила Симоненко, працівники культури, молодь села. Слова подяки лунали для односельців, які надали свою допомогу в організації і проведенні свята.

     По закінченню концерту у небі спалахнули різнокольорові феєрверки, а святкову атмосферу продовжив танцювальний вечір під музику та пісні Сергія Баклажкова.

/Більше фото у фотогалереї на сайті громади за посиланням : https://olexandrivska-gromada.gov.ua/album/7885/