Фото без опису

За забруднення довкілля запорізькі підприємства сплатили 1,4 мільйона гривень

 

У січні поточного року запорізькі підприємства, установи і підприємці сплатили до бюджетів усіх рівнів 1 мільйон 413 тисяч гривень екологічного податку. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, до державного бюджету надійшло 706 тисяч гривень, до спецфондів місцевих скарбниць – 707 тисяч.

Так, платники м. Запоріжжя спрямували 836 тисяч гривень екологічного податку, бердянські і приморські – 152 тисячі, мелітопольські та веселівські – 125 тисяч, пологівські, більмацькі та розівські – 53 тисячі, токмацькі та чернігівські – 51 тисячу гривень.

Всього у регіоні екологічний податок за викиди забруднюючих речовин у довкілля сплачують 3441 суб'єкт господарювання.

Нагадаємо, відповідно до Бюджетного кодексу України 45 відсотків "екоподатку" зараховується до загального фонду державного бюджету України, 55 відсотків – до спеціального фонду місцевих бюджетів.

Граничний термін подання податкових декларацій за перший квартал 2021 року – 11 травня, а останній день сплати екологічного податку за перший квартал – 20 травня.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

Ефективне запровадження новацій потребує додаткових знань: тренінг для запорізьких податківців

 

З початку року в Україні запроваджений єдиний рахунок для сплати податків, зборів, єдиного внеску та інших платежів. За цей час скористатися ним виявили бажання 1609 платників, з яких 136 – представники Запорізької області.

В майбутньому кількість підприємців, які оберуть саме єдиний рахунок для сплати грошових зобов'язань, зросте. Тож, податківці мають бути готовими до змін.

Так, днями під керівництвом заступника начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Віталія Синякова відбувся семінар-тренінг для працівників податкової служби регіону. На занятті фахівці вивчали алгоритм функціонування єдиного рахунка та взаємодію із органами казначейської служби під час зарахування платежів до бюджетів і фондів.

Увагу співробітників було акцентовано на механізмі перерахування коштів з єдиного рахунка, який передбачає генерування в електронному вигляді чіткого переліку інформації. Це, зокрема, уточнення платником належності платежу або напряму перерахування коштів, контрольні ренкінги (інформація для визначення сум та черговості сплати з єдиного рахунку), реєстр платежів з єдиного рахунку тощо.

Нагадаємо, єдиний рахунок можуть використовувати підприємці і компанії для сплати більшості податків та єдиного внеску, окрім перерахування зобов'язань або податкового боргу з податку на додану вартість, акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також для сплати частини чистого прибутку державними та комунальними підприємствами та їх об'єднаннями.

Тож, завдяки комплексному запровадженню новації запоріжці зможуть оцінити зручність та переваги використання комфортного способу сплати податків.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

Що хвилює запорізький бізнес: онлайн-зустріч з підприємцями та органами влади

 

У Запоріжжі в режимі zoom-конференції пройшло перше засідання міської координаційної ради з питань розвитку підприємництва у новому складі. До обговорення питань, які турбують запорізький бізнес, долучилися представники міської ради, податківці, громадські активісти та підприємці.

Серед основних тем розглядалися особливості впровадження Закону про функціонування української мови як державної та сплата податку на нерухоме майно у 2021 році. Зокрема, заступник начальника податкової служби області Олена Щедровська повідомила про позитивну динаміку надходжень податку на нерухомість. Так, у 2020 році до місцевого бюджету міста Запоріжжя надійшло 47,3 мільйона гривень податку, порівняно з рівнем 2019 року додатково бюджет отримав 13,6 мільйона. При цьому, юридичні особи сплатили 30,7 мільйона, фізичні особи підприємці – 16,6 мільйона гривень.

Також фахівці Головного управління ДПС у Запорізькій області наголосили на важливості всебічного інформування з питань практичного застосування податкового законодавства та запросили підприємців до предметного спілкування на офіційній сторінці податкової служби у фейсбуці.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області