Фото без опису

 

 

Більше половини запитів на публічну інформацію запоріжці направляють онлайн

 

З початку року до податкової служби регіону за публічною інформацією звернулись 206 платників податків. Із загальної кількості 135 документів направлено електронною поштою.

Найбільше запитів надійшло від компаній, організацій та установ – 102, від громадян отримано 88 листів, від громадських об'єднань – 16, 30 – від інших органів виконавчої влади (як належному розпоряднику інформації).

Найчастіше запоріжці зверталися з проханням надати інформацію щодо відомостей про третіх осіб, стану надходження податків до бюджетів, сум нарахованих податків та інших податкових даних.

За результатами розгляду надано інформацію на 162 запити, у 37 випадках роз'яснено, що запитувані відомості належать до категорії з обмеженим доступом, три документи перенаправлено належному розпоряднику інформації, чотири заявники відмовились від поданих запитів.

Нагадаємо, запити на отримання публічної інформації можна направляти трьома способами на вибір:

– на поштову адресу: 69107, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 166 (з приміткою на конверті "Публічна інформація")

– факсом: (061) 219-05-15;

– на електронну адресу: zp.pubinfo@tax.gov.ua.

Форма подання запиту знаходиться за посиланням:

https://zp.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/dostup-do-publichnoi-info/forma-podannya-zapitu.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

Відтермінування РРО та державна допомога бізнесу: Регіональна рада підприємців і податківці розглянули новації законодавства

 

У Запоріжжі представники Регіональної ради підприємців та податкової служби області обговорили останні законодавчі зміни, що стосуються малого та середнього бізнесу. У засіданні, яке проходило у форматі відеоконференції, взяли участь начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, керівництво Запорізької облдержадміністрації, Запорізької міської ради, Запорізького обласного центру зайнятості, Держпродспоживслужби, Держпраці та запорізької бізнес спільноти. Обговорення відбувалося під керівництвом президента ЗОСППР "Потенціал" Олександра Головка.

Одним із питань розглядався Закон України від 1 грудня 2020 року № 1017-ІХ, яким визначені граничні обсяги доходів для суб'єктів спрощеної системи оподаткування, відтерміновано обов'язкове застосування РРО та скасовані деякі штрафні санкції у сфері обігу готівки. Роман Афонов звернув увагу запорізького бізнесу на важливість РРО як інструменту детінізації економіки та забезпечення захисту споживачів, а також на переваги та можливості програмних РРО.

Також учасники зустрічі підтримали заходи Федерації роботодавців України щодо надання державної допомоги суб'єктам господарювання малого і середнього бізнесу та обговорили ситуацію на ринку електроенергії відповідно до проєктів постанов Кабінету Міністрів України, які підтримані Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області