Фото без опису

Запорізькі бюджети отримали вісім мільярдів гривень податків

 

За десять місяців податкові надходження до місцевих бюджетів регіону склали 7 мільярдів 935 мільйонів 586 тисяч гривень (не враховуючи дані великих платників, зареєстрованих у Східному управлінні Офісу ВПП ДПС). Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, порівняно з минулим роком запоріжці збільшили сплату податків майже на 346 мільйонів.

Більшу половину доходів скарбниць сформував податок на доходи фізичних осіб – у січні-жовтні перераховано 5 мільярдів 150 мільйонів, що на 374 мільйони або на 8 відсотків більше, ніж торік.

Представники малого і середнього бізнесу спрямували 1 мільярд 224 мільйони гривень єдиного податку, що перевищило рівень сплати аналогічного періоду 2019 року на 81 мільйон або на 7 відсотків. Так, фізичні особи-підприємці поповнили бюджети на 815 мільйонів, суб'єкти господарювання-юридичні особи – на 150 мільйонів, підприємства сільського господарства – на 259 мільйонів.

Власники і орендарі земель направили до місцевих скарбниць майже 893 мільйони. Зокрема, від СГД-юридичних осіб бюджети отримали 673 мільйони гривень плати за землю, від фізичних осіб – 220 мільйонів.

Крім того, до скарбниць надійшло 151 мільйон гривень акцизного податку з роздрібного продажу підакцизної продукції, 142 мільйони гривень рентної плати за користування природними ресурсами, 141 мільйон гривень податку на нерухомість, 91 мільйон гривень екологічного податку тощо.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

Запорізьке комунальне підприємство ухилилось від сплати 6,7 мільйона гривень податків

 

Працівники податкової міліції Запорізької області під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом умисного ухилення від сплати податку на доходи фізичних осіб і військового збору службовими особами комунального підприємства Запорізької області.

Встановлено, що з січня по липень 2017 року вони відображали у податковій звітності завищені показники щодо фактичної сплати податків і зборів, що призвело до ненадходження до бюджету коштів на загальну суму 6,7 мільйона гривень.

У жовтні 2020 року до суду направлено обвинувальний акт відносно колишнього головного бухгалтера. Завдяки вжитим заходам підприємство частково відшкодувало завдані державному бюджету збитки у розмірі 680 тисяч гривень.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області