Фото без опису

 

Від торгівлі алкоголем і тютюном скарбниці запорізьких громад отримали 28 мільйонів

 

Запорізькі торговельні компанії і підприємці за перші два місяці року сплатили до місцевих бюджетів 28 мільйонів гривень акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів. Порівняно з минулим роком скарбниці громад отримали на 4,6 мільйона або на 20 відсотків більше.

Для реалізації алкогольної і тютюнової продукції з початку року запорізькі підприємці отримали у податковій службі 1558 ліцензій, зокрема, 644 – на право роздрібної торгівлі алкоголем, 445 – на продаж тютюнових виробів. За цей час продовжено термін дії 1833 ліцензій, призупинено 137, анульовано 262.

Станом на 1 березня кількість діючих дозволів склала 7961. Від плати за ліцензії до місцевих бюджетів надійшло 4,8 мільйона гривень.

Також у січні-лютому проведено 132 перевірки суб'єктів господарювання стосовно дотримання вимог законодавства, яке регулює обіг підакцизних товарів. За виявлені порушення застосовані фінансові санкції.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

ТЕМА: Легалізація ринку підакцизних товарів

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Фото без опису

На Запоріжжі у сфері економіки викрито 15 злочинів

 

У січні-лютому 2020 року співробітники податкової міліції Запорізької області викрили 15 злочинів. За кримінальним провадженням, розпочатим за матеріалами оперативників, до бюджету відшкодовано 2,5 мільйона гривень.

Усього працівники слідчих підрозділів фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Запорізькій області розслідували 71 кримінальне провадження, з яких 46 належать до категорії тяжких злочинів, у тому числі 28 – за ухилення від сплати податків і зборів в особливо великих розмірах.

До суду з обвинувальним актом направлено три провадження, одне з яких – за ухилення від оподаткування у великих розмірах. За цими матеріалами накладено арешт на майно вартістю 6,7 мільйона гривень.

За результатами відпрацювання суб’єктів господарювання, які користувались послугами з мінімізації сплати податків, за два місяці стягнуто 4,9 мільйона гривень.

У рамках операції "Акциз-2020" ліквідовано "підпільний цех" з виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв, реалізація яких здійснювалась через мережу Інтернет, а також з використанням створених акаунтів у різних мобільних додатках. Із незаконного обігу вилучено підакцизної продукції на суму понад 13 мільйонів гривень. Згідно із судовими рішеннями конфісковано підакцизних товарів вартістю 1,5 мільйона.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Боротьба з ухиленням від сплати податків

Спікер: Фахівець ГУ ДФС