У січні запорізькі підприємства сплатили до бюджетів усіх рівнів 1,8 мільйона гривень екологічного податку. У порівнянні із січнем минулого року надходження зросли на 397 тисяч гривень.

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, до державного бюджету надійшло 925 тисяч гривень, до спецфондів місцевих скарбниць зараховано 885 тисяч гривень.

Найбільші екоплатежі забезпечили компанії м. Запоріжжя – 1 мільйон 62 тисячі гривень, бердянські і приморські суб'єкти господарювання направили 187 тисяч гривень, вільнянські та новомиколаївські – 121 тисячу гривень, мелітопольські і веселівські – 107 тисяч гривень, оріхівські та гуляйпільські – 58 тисяч гривень тощо.

Нагадуємо, сьогодні, 9 лютого, завершується термін подання податкової декларації екологічного податку за ІV квартал 2021 року. А останній день сплати екологічного податку за ІV квартал 2021 року – 21 лютого.

Податкова декларація екологічного податку в електронному вигляді подається за ідентифікаторами форм F0302004 (для фізичних осіб) та J0302004 (для юридичних осіб) разом з додатками:

– Додаток 1 "Розрахунок за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повiтря стацiонарними джерелами забруднення" – за ідентифікатором форми F/J0320104;

– Додаток 2 "Розрахунок за скиди забруднюючих речовин безпосередньо у воднi об’єкти" (F/J0320204);

– Додаток 3 "Розрахунок за розмiщення вiдходiв у спецiально вiдведених для цього мiсцях чи на об’єктах" (F/J0320304);

– Додаток 4 "Розрахунок за утворення радiоактивних вiдходiв (включаючи вже накопиченi)" (F/J0320404);

– Додаток 5 "Розрахунок за утворення радiоактивних вiдходiв i сплачується за придбання джерел(а) iонiзуючого випромiнювання" (F/J0320504);

– Додаток 6 "Розрахунок за тимчасове зберiгання радiоактивних вiдходiв їх виробниками понад установлений особливими умовами лiцензiї строк" (F/J0320604).

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДПС

 

Громадська рада нової каденції розпочала роботу при податковій службі Запорізької області

 

У податковій службі Запорізької області відбулися установчі збори для формування нового складу Громадської ради. Участь у засіданні взяли начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов та керівники громадських організацій регіону, які висловили бажання долучитися до роботи дорадчого органу.

Відкриваючи захід, очільник податкового відомства регіону відзначив, що ефективне впровадження законодавчих новацій і доведення їх до платників можливе завдяки взаємодії та поглибленій співпраці з інститутами громадянського суспільства і представниками бізнесу. Роман Афонов висловив готовність фахівців служби до активного діалогу та побажав учасникам зборів плідної роботи.

До нового складу дорадчого органу увійшли представники 17 громадських організацій. Під час засідання вони обрали керівництво, затвердили структуру та план роботи. За результатами голосування головою Громадської ради обрано керівницю Запорізької обласної організації Всеукраїнської профспілки працівників сфери бухгалтерського обліку та аудиту Світлану Проніну.

Крім того, присутні мали можливість обговорити перебіг одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб, щорічної деклараційної кампанії і нововведення законодавства в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій і товарного обліку.

 

Нагадуємо, Громадську раду утворено відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996 "Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики".

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Діалог з підприємцями та інститутами громадянського суспільства

Спікер: Начальник ГУ ДПС

 

Засідання Ради Запорізької торгово-промислової палати: збалансувати ініціативи регіонального бізнесу і влади

 

У виставковому центрі "Козак-Палац" відбулося засідання Ради Запорізької торгово-промислової палати. Участь у зустрічі, яку провів президент ЗТПП Володимир Шамілов, взяли очільники органів обласної і міської влади, заступниця начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Щедровська, керівники Запорізької митниці ДМСУ та провідних компаній різних галузей економіки. До обговорення долучилися старший радник по зв'язках з ЄС Торгово-промислової палати Антверпена Люк Ван Луверен, голова Литовської асоціації експортерів продовольства Гедрюс Багушинкас, віцепрезидент Регіональної торгової палати м. Брно Томаш Кубала.

Володимир Шамілов підбив підсумки минулорічної роботи торгово-промислової палати та окреслив стратегію подальшої діяльності, наголосивши на якісній консалтинговій і експертній підтримці бізнесу, створенні ефективного майданчика для комунікацій і спільних ініціатив.

Також на засіданні підсумували фінансово-господарську діяльність, розглянули питання членської бази і внесення змін до статуту ЗТПП.

Окремо мова йшла про запровадження заходів щодо стимулювання розвитку ІТ-індустрії, зокрема, спеціального режиму оподаткування юридичних осіб, які перебуватимуть у статусі резидентів Дія Сіті.

Крім того, учасників проінформовано про перебіг одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб, особливостей щорічної деклараційної кампанії та про новації у товарному обліку і розрахункових операціях.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Розвиток малого та середнього підприємництва

Спікер: Заступник начальника ГУ ДПС

 

Запорізькі податківці долучились до масштабної виставки для українського агробізнесу

 

Сьогодні у запорізькому виставковому центрі "Козак-Палац" стартувала одна з найбільших подій для представників аграрної галузі регіону – президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов відкрив агропромислову виставку "АгроТехСервіс". Серед учасників заходу – очільники обласної і міської влади, керівники понад сотні українських сільськогосподарських компаній, представники податкової служби області, профільних асоціацій і наукових інститутів.

"АгроТехСервіс" об'єднав комплекс важливих заходів для професіоналів аграрної сфери, під час яких проходять експертні зустрічі і консультації, демонструються актуальні технології.

У рамках програми 21-ї спеціалізованої виставки відбулася конференція "Агросектор України у 2022 році", присвячена змінам у податковому законодавстві, державним програмам підтримки агросектору, проміжним підсумкам запровадження ринку землі в Україні та можливостям фінансування агросектору.

Під час роботи "АгроТехСервіс", що триватиме до 10 лютого, будуть проводитися корисні для представників бізнесу науково-практичні конференції, вебінари та семінари.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Розвиток малого та середнього підприємництва

Спікер: Заступник начальника ГУ ДПС