Держпродспоживслужба інформує!

ДО УВАГИ СПОЖИВАЧІВ ТА ОПЕРАТОРІВ РИНКУ ЩО ЗДІЙСНЮЮТЬ ОБІГ ОБ’ЄКТІВ САНІТАРНИХ ЗАХОДІВ!

 

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів "Щодо повідомлення RASFF
 № 2021.3230-fup
1" стосовно несанкціонованого використання бамбуку в меламіновому посуді, що експортувався з Китаю (виробник: BRIGHTMAN INDUSTRIAL LTD, Ningbo) через Францію (імпортер: Moulin Roty, Nort sur Erdre) до України.

Попереджаємо потенційних операторів ринку про виконання обовязку, передбаченого пунктом 1 частини 2 статті 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме: забороняється також обіг обєктів санітарних заходів, якщо ці обєкти небезпечні.

Примітка: об’єкти санітарних заходів - харчові продукти, допоміжні матеріали для переробки, предмети та матеріали, що контактують з харчовими продуктами.

Згідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

Зокрема, у разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу в Приазовському районі, необхідно негайно інформувати  Приазовське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області для вжиття відповідних заходів за адресою: вул. Б. Хмельницького, 21, смт. Приазовське,72401, тел.(06133-2-36-72)

email:prifzovskiy @gudpss-zp.gov.ua