Сьогодні ранковий брифінг щодо ситуації із захворюваністю на коронавірус провів  голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Очільник регіону розповів, що за останню добу в області зареєстровано 711 випадків захворювання на COVID-19. Серед них 61 дитина та 7 медичних працівників. Померли від ускладнень на коронавірусну інфекцію  55  мешканців регіону. За добу одужали 1254 запоріжців. 

В Запорізькій області продовжується активна кампанія з вакцинації населення. Протягом останньої доби проведено 8906 щеплень. Першу дозу отримали 3099 осіб, а закінчили вакцинацію  – 5807. Всього з початку вакцинальної кампанії  щеплено 534 624 особи, в тому числі 2 дози отримали   – 440 167 осіб. 

Також голова ОДА нагадав про оновлені обмеження для всіх рівнів епіднебезпеки, які починають  діяти  з 6 грудня. Тепер в “жовтій зоні” громадські заклади, заклади культури, спортзали, ресторани тощо можуть працювати за умови вакцинації всього персоналу принаймні однією дозою або при наявності негативного тесту чи сертифікату про одужання. Це ж правило стосується і прийому відвідувачів. 

За оновленими правилами, у межах жовтого рівня при відсутності вакцинації заборонено: відвідування закладів освіти, якщо на самоізоляції перебуває більш як 50% учнів та співробітників, робота закладів освіти, в яких вакциновано менше 100% персоналу,  проведення масових заходів, робота кінотеатрів, театрів інших закладів культури, робота закладів громадського харчування (окрім роботи на виніс та доставки), робота спортзалів, басейнів, діяльність закладів з розміщення (крім готелів, санаторних і соціальних закладів), міжобласні та міжнародні перевезення.

Олександр Старух   повідомив, що наразі термін дії “жовтого” сертифіката – 30 днів. Раніше він був чинним 120 днів. Нові норми прийнято і для червоного й зеленого рівнів епідеміологічної небезпеки.

Також продовжуються перевірки громадських місць та транспорту на дотримання карантинних вимог.

Голова ЗОДА також закликав людей вакцинуватися і берегти себе й своїх близьких.

 

Департамент культури та інформаційної політики.