Фото без опису

 

Запорізькі компанії і підприємці сплатили майже три мільярди гривень ПДВ

 

З початку року суб'єкти господарювання регіону перерахували до державного бюджету 2 мільярди 953 мільйони гривень податку на додану вартість. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, підприємства і підприємці збільшили сплату порівняно з минулорічним періодом на 396 мільйонів гривень або на 15,5 відсотка.

Так, представники бізнесу м. Запоріжжя направили до скарбниці 1 мільярд 681 мільйон гривень ПДВ, мелітопольські і веселівські платники – 221 мільйон, бердянські та приморські – 199 мільйонів, токмацькі та чернігівські – 127 мільйонів, оріхівські та гуляйпільські – 125 мільйонів, вільнянські та новомиколаївські – 115 мільйонів, пологівські, більмацькі та розівські – 111 мільйонів, Запорізького району – майже 102 мільйони гривень.

На даний час в області зареєстровано більше десяти тисяч платників податку на додану вартість, серед яких 9045 СГД-юридичних осіб та 961 СПД-фізична особа.

Нагадаємо, 20 вересня – останній день подання податкової декларації з ПДВ за серпень, а 30 вересня – гранична дата сплати податку за серпень.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДПС

 

У Запорізькій області підбили підсумки курортного сезону

 

У селищі Кирилівка під керівництвом голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха пройшло виїзне засідання колегії. Захід відбувся за участі представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, очільників державних відомств, установ та організацій. Позицію податкової служби регіону представляли начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, який долучився до роботи колегії в онлайн форматі, та начальниця Бердянського відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова.

Учасники підбили підсумки проведення курортно-туристичного сезону та обговорили заходи з розвитку курортів і туризму в Запорізькій області. Зокрема, з поміж іншого протягом літа у рамках взаємодії податкової служби з територіальними громадами та органами влади на території курортів проводились спільні інформаційні заходи, у тому числі, щодо інвентаризації торгових об'єктів, а також виявлялись факти використання неоформленої найманої праці, нелегальної торгівлі алкоголем, здійснення діяльності без реєстраційних документів, проведення розрахункових операцій без застосування касової техніки тощо.

Окремо було проаналізовано проблеми курортної сфери, які впливають на дохідну частину бюджетів територіальних громад.

Крім того, на колегії були розглянуті питання готовності закладів освіти до початку навчального року, стан госпітальної бази області та підготовку об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до осінньо-зимового періоду і встановлення тарифів на постачання теплоенергії.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Боротьба з ухиленням від сплати податків

Спікер: Начальник ГУ ДПС