В рамках проєкту Президента України “Активні парки - локації здорової України” на територіях області можуть з'явитися оплачувані з бюджету організатори занять з фізичної культури та спортивних заходів. Про це стало відомо на нараді голови облдержадміністрації Олександра Старуха з керівниками райдержадміністрацій.

Такий спортивний координатор займатиметься популяризацією спорту на території, вестиме пропаганду здорового способу життя та організовуватиме спортивні заходи і вправи з фізичної культури з населенням. Координатора громада має обрати сама з числа своїх мешканців.

  • Ця людина повинна стати прикладом, бути активною, комунікабельною та спортивною, за можливості, фаховою в сфері фізичної культури і спорту, - наголосив Олександр Старух, звертаючись до голів РДА.

Як зазначила начальниця Управління молоді і спорту Наталія Власова, громади мають бути зацікавлені в закритті цих вакансій. Адже передбачається, що спортивний координатор отримуватиме стимулювання своєї праці - реальні гроші, виділені державою. Відомо, що Запорізька область на оплату праці таких організаторів спортивних заходів отримає понад мільйон гривень. 

Координатор працюватиме за спеціально розробленим планом та матиме повний набір спортивного реманенту, куди входитимуть м'ячі різних видів, настільний теніс, набори для ігор, скакалки, фрізбі та багато іншого. 

Нагадаємо також, що в рамках проєкту Президента України “Активні парки - локації здорової України” в області приступили до другої черги створення спортивних майданчиків. Так, до кінця літа зручні спортивні локації мають з'явитися на вісімнадцяти територіях області. Це Кушугумська, Матвіївська, Берестівська, Коларівська, Воздвиженська, Гуляйпільська, Михайлівська, Тернуватська, Костянтинівська, Чернігівська, Смирнівська та інші громади.