На сьогоднішній день на покрівлі будівлі Музею історії запорозького козацтва проводяться протиаварійні роботи, які до кінця поточного року будуть завершені. 

З ходом реконструкції музею ознайомився голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Як повідомив присутнім директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко, вже нанесено перший шар гідроізоляції, проводиться наступний етап утеплення і нанесення наступних шарів, які захистять покрівлю музею. У подальшому планується проведення проєктування внутрішньої частини музею та повна реекспозиція.

- З 2015 року музей був законсервований та не було змоги розпочати його реконструкцію. На сьогодні роботи тривають повним ходом. До кінця року будуть закінчені всі основні будівельні роботи. Потім будемо працювати над заповненням музею цікавими експозиціями, - розповів голова облдержадміністрації Олександр Старух.

З обласного бюджету на роботи з реконструкції Національного заповідника «Хортиця» виділено понад 19 млн грн. На сесію, яка відбудеться наприкінці липня, підготовлено зміни до обласної програми розвитку культури Запорізької області на 2018-2022 роки, згідно яких передбачається виділення додаткових коштів у розмірі 36 млн 700 тис грн.