На острові Хортиця триває масштабне оновлення. З ходом реконструкції та будівництва об'єктів ознайомився голова облдержадміністрації Олександр Старух.

На «Козацькому колі» заплановано облаштування пішохідних доріжок, інженерних мереж та об'єктів інфраструктури, місце для сцени та зони відпочинку, скульптурної зони тощо. На більшості території вже покладено тротуарну плитку, проведено облаштування, здійснюється підключення комунікацій та встановлення скульптур. Також на «Козацькому колі» будуть створені всі умови для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Як розповів директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко, роботи на Козацькому колі йдуть потужними темпами. Будівельники  виконали понад 60% запланованого. Протягом двох тижнів основні роботи планується завершити.

Буде облаштовано площадку, яка стане місцем проведення фестивалей.  Площадка здатна вмістити до 5 тисяч людей.

Трохи подалі заплановано облаштування великого майданчика, який вмістить вже 50 тисяч людей. Створення великої площадки - це плани наступного року.

- Перший захід, який ми проведемо на «Козацькому колі» - дитячий фестиваль до Дня Незалежності України. Також 28 серпня тут заплановано великий святковий концерт, - розповів голова облдержадміністрації Олександр Старух.