Фото без описуПро вшанування видатних особистостей, які зробили великий внесок у соціально-економічний розвиток Запорізької області, говорили на засіданні обласного оргкомітету із відзначення 30-річчя незалежності України. На зустріч завітали багаторічні керівники нашого регіону В’ячеслав Похвальський та Володимир Березовський. 

  • Треба відзначити всі перемоги та визначних людей. Обов’язково згадати політиків, народних депутатів першого скликання, промисловців, аграріїв, олімпійських чемпіонів, діячів культури, захисників України. Свято не має бути персоналізованим, бо головне – це люди, їхні досягнення та перемоги, - відзначив Олександр Старух.

Своїми спогадами про розвиток Запорізького краю поділився голова обласної ради та обласної державної адміністрації у 1994-1998 роках, Надзвичайний і Повноважний Посол України В’ячеслав Похвальський. Серед здобутків першого десятиліття незалежності він назвав запуск шостого енергоблоку Запорізької АЕС, що дозволило стабілізувати роботу енергосистеми України, та прихід успішного іноземного інвестора на ПБК «Славутич».

До свята кращих представників регіону відзначать державними нагородами, а у містах і районах пройдуть зустрічі різних поколінь будівничих Української державності. Святковим брендом стане розквітаюча квітка, що символізує нашу єдність та любов до рідної країни, а гаслом свята – слова «Ти у мене єдина».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю