Фото без описуСьогодні в облдержадміністрації відбувся «круглий стіл» з обговорення законопроєкту № 5557, внесеного Президентом України Володимиром Зеленським. До дискусії долучилися  перший заступник голови ОДА Володимир Шустов, керівниця апарату Зінаїда Бойко, військовослужбовці, правоохоронці та ветерани АТО.

Як наголосив Володимир Шустов, національний спротив – це залучення усіх громадян України до протидії агресору. Він передбачає впровадження системи загальновійськового навчання населення, розвиток територіальної оборони та руху опору.

Основне завдання територіальної оборони  - забезпечувати надійний тил діючій армії, охороняти найважливіші об’єкти інфраструктури, боротися з ворожими розвідниками та диверсантами.  Такі підрозділі створять у кожній області та громаді.

-  Це нова модель оборони України. Проєкт закону покликаний об’єднати людей навколо захисту своєї держави, відновити довіру та вибудувати взаємодію між ветеранами, владою та Збройними Силами, - наголосив Володимир Шустов.

На думку учасників «круглого столу», дуже важливо, щоб до оголошення військового стану загони територіальної оборони виконували завдання у пунктах постійної дислокації. Адже у 2014 році у Запорізькому регіоні було створено 23-й та 37-й батальйони територіальної оборони, але через складну ситуацію на фронті майже одразу вони вирушили на Схід.

Учасники дискусії одностайно підтримали прийняття Закону України «Про основи національно спротиву», але висловили ряд зауважень щодо визначення шляхів фінансування тероборони, соціального та правового захисту учасників руху спротиву.

За результатами засідання облдержадміністрація узагальнить та направить всі пропозиції до Ради національної безпеки та оборони України.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю