Минула неділя, день Святої Трійці, для села Дівнинське ознаменувалась чудовою датою 160 – річчям з дня його заснування, ювілеєм, який зібрав разом багато його жителів і численних гостей.

Дівнинці можуть по праву пишатися селом, його історією, традиціями і звичаями. 160 років тому тут оселились албанці–арнаути и вклали часточку своєї душі в його становлення і розвиток. Зараз в селі живуть в мирі і злагоді люди різних національностей. Урочистості до ювілею розпочалися з відкриттям стели, встановленої на початку села, з метою увічнення історичної дати та інформування гостей про історію села. Втілення задуму стало можливим завдяки фінансуванню Олександрівської сільської ради. Почесне право відкрити стелу було надано голові Олександрівської сільської ради Поповій Н.І., Почесному консулу Республіки Албанія пану Шахіну Омарову, Голові дипломатичної місії Республіки Албанія в Україні пану Фатіону Пені, голові Мелітопольської районної ради Примі Сергію Миколайовичу.

Відкриваючи урочисте зібрання до мешканців села та почесних гостей із словами привітання та подяки звернулася голова Олександрівської сільської ради Попова Н.І.Були вручені подяки колективам організацій, які функціонують на території села і працюють на його розвиток та людям, які беруть активну участь у вирішенні соціально – побутових проблем села. Вітальні слова звучали і від почесних гостей. Сертифікат від народного депутата України Сергія Мінько на придбання технічного устаткування Дівнинській ЗОШ 1 – 111 ступенів, грамоти від Мелітопольської районної ради за багаторічну сумлінну працю директору школи Шило Г. І. та старості села Авраменко О.Г. вручив голова Мелітопольської районної ради Прима Сергій Миколайович.

Теплі,щирі слова, побажання звучали на адресу старожилів села, іменинників, сімейних пар, які святкували ювілеї спільного життя. Святкову концертну програму підготували працівники культури: СБК та бібліотеки, місцеві учасники художньої самодіяльності та артисти із Гирсівки, Надеждиного, Дунаївки. Дитячий ігровий майданчик,шашлики, смачні пригощання підсилювали святковий настрій. Завершилось свято фейєрверком та дискотекою. Свято відбулося завдяки фінансовій підтримці Олександрівської сільської ради, злагодженій роботі з підготовки і проведення урочистостей ВОКМСТАР, Дівнинському старостату, школи, працівників культури.

Бажаємо усім радісних зустрічей, плідних днів і веселих свят!