В цьому році Президентом України започаткований проєкт «Активні парки – локації   здорової України.»

Основною метою соціального проекту є організація оздоровчої рухової активності усіх категорій громадян, у тому числі осіб з інвалідністю,здоровий спосіб життя,фізичний розвиток молоді,  поліпшення якості та тривалості активного життя населення, профілактика захворювань .

Запорізька область включилась в реалізацію цього проєкту. Спартакіада «Здорова Україна»,яка пройшла 30 червня на базі Новокостянтинівки, –це вклад Олександрівської ОТГ  у виконання завдань проєкту.  До учасників зустрічі зі словами вітання та побажання хорошого настрою звернулася голова Олексадрівської сільської ради Попова Н.І, голова товариства людей з інвалідністю «Милосердя»Скуйбіда А.А., директор ДЮСШ Радіус С.В. 

На свято був запрошений майстер спорту СРСР з вільної боротьби, чемпіон СРСР 1976 року, бронзовий призер чемпіону світу 1976 року, заслужений тренер України, суддя національної категорії з вільної боротьби Дейнега Георгій Ігоревич.

Змагалися  чотири команди:  с.Дівнинське «Торнадо», с. Дунаївка «Шалена молодь України», с.Гирсівки «БЕМС», команда Олександрівської ДЮСШ.

За результатами 1 місце посіла команда ДЮСШ, 2 місце команда Дівнинського. 3 місце команда Дунаївки. Учасникам спартакіади начальник ВОКМСТАР  Дукова І.В.вручила грамоти і пам,ятні вимпели з побажаннями нових спортивних досягнень.

Приємно відзначити те, що в організації спартакіади прийняли участь всі підрозділи ВОКМСТАР:  фахівець з питань культури Сметаннікова В.Д, інспектор з спорту Радіус Андрій,директор ДЮСШ Радіус С.В., директори і фізруки шкіл, працівники сільських будинків культури і бібліотек сіл Дівнинське, Дунаївка, Новокостянтинівка, Чкалове. За всіх часів саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства, адже спорт не тільки дає здоров’я, він загартовує характер і волю.

Бажаємо всім бути спортивними та здоровими.  Спорт повинен приносити радість і допомагати людям у їх житті, нехай так і буде.    Займайтесь фізичними вправами, командними іграми на свіжому повітрі, тренуваннями в спортзалах або просто домашньою зарядкою! Нехай за це здоров’я вам обов’язково скаже «спасибі»!