Фото без опису

Запорізькі власники елітних авто поповнили скарбниці на півтора мільйона

 

У першому кварталі до місцевих бюджетів регіону надійшло 1 мільйон 513 тисяч гривень транспортного податку. Від запорізьких компаній та організацій скарбниці отримали 1 мільйон 123 тисячі, від фізичних осіб – 390 тисяч. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов.

Так, власники елітних авто, зареєстрованих у м. Запоріжжя, сплатили 714 тисяч гривень, оріхівські та гуляйпільські – 232 тисячі, енергодарські, кам’янсько-дніпровські та великобілозерські – 116 тисяч, мелітопольські та веселівські – 88 тисяч, бердянські та приморські – 87 тисяч тощо.

Усього станом на початок квітня в Запорізькій області нараховується 192 юридичні та 400 фізичних осіб-платників транспортного податку. Вони мають у власності легкові автомобілі з датою випуску до п'яти років та середньоринковою вартістю понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати.

Перелік таких автівок розміщено на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України (http://www.me.gov.ua/Vehicles/CalculatePrice?lang=uk-UA).

Ставка податку становить 25 тисяч гривень на рік.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

На запорізьких АЗС виявлено 4680 порушень

 

У Запоріжжі під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Шустова відбулось чергове засідання штабу протидії незаконній торгівлі нафтопродуктами та скрапленим газом.

Представники обласної влади, податкової служби, правоохоронних органів, фіскальної служби регіону розглянули підсумки роботи з початку року.

Міжвідомча група перевірила 483 місцеві автозаправні станції. У результаті виявлено 4680 порушень, відкрито 11 кримінальних та 154 адміністративні провадження. Із незаконного обігу вилучено майже 34 тонни пального на загальну суму 1,5 мільйона гривень. Нараховано 14,8 мільйона гривень штрафних та фінансових санкцій.

Під час наради учасники обговорили комплекс подальших оперативних заходів з виявлення нелегальних АЗС та перевірок всіх об'єктів, що здійснюють операції з пальним на території Запорізької області.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.