В умовах адаптивного карантину та обмеження подорожей, очікується, що відпочинок громадян нашої країни буде орієнтований на внутрішній туристичній ринок.

    Тому, незважаючи на складну ситуацію з захворюваності на коронавірусну інфекцію, необхідно провести підготовку закладів оздоровлення до роботи у сезон 2021в умовах адаптивного карантину.

  Ситуація, що склалась, може створити реальну загрозу широкого розповсюдження інфекційних хвороб, особливо коронавірусної інфекції COVID – 19, тому ставить дуже складні задачі по забезпеченню санітарно - епідеміологічного благополуччя населення у районі, особливо під час проведення оздоровчого сезону 2021. Для вирішення яких необхідно мати данні про середовище відпочинку людей, різні фактори навколишнього середовища, здоров’я приїжджаючого  населення та обслуговуючого персоналу, який буде працювати на базах відпочинку, готелях або у інших сферах обслуговування населення.

    Весь комплекс профілактичних  заходів, який необхідний для організації проведення безпечного та якісного оздоровлення жителів нашої країни на Азовському узбережжі у Мелітопольському районі в умовах адаптивного карантину надає ВП «Мелітопольський міський відділ ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України».

    Ліцензія на медичну практику АЄ № 281170 від 26.06.2013, внесена до реєстру досьє  на подовження медичної практики № сп /1114 від 19.03.2019

Свідоцтво про визнання технічної компетентності санітарно – гігієнічної  лабораторії відокремленого підрозділу "Мелітопольський МВ ДУ «Запорізькій ОЛЦ МОЗ України» №11/18 від 05.12.2018р., Свідоцтво про визнання технічної компетентності мікробіологічної лабораторії відокремленого підрозділу "Мелітопольський МВ ДУ «Запорізькій ОЛЦ МОЗ України» №12/18 від 05.12.2018р, дійсні до 05.12.2023 року.

    ВП «Мелітопольський міський лабораторний центр МОЗ України» здійснює лабораторні дослідження:

- біологічного матеріалу від людей, в т. р. при профілактичних медичних оглядах на наявність збудників інфекційних хвороб(в т. ч. холерного вібріону);

- продуктів харчування, продовольчої сировини, ґрунту, повітря, об’єктів зовнішнього середовища в т. р. на показники безпеки;

- води питної, морської на показники безпеки, в т. р. холерного вібріону;

- дослідження ґрунту, піску, води на паразитологічні дослідження.

       Крім того, фахівцям лабораторного центру проводиться епідеміологічне розслідування спалахів інфекційних хвороб з проведенням очагової дезінфекції, здійснюються послуги з профілактичної дезінфекції, дезінсекції, дератизації, проводяться розрахунки забезпечення дезінфектантами на замовлення суб’єктів господарювання, методичне забезпечення дотримання норм витрат та вимог безпеки щодо застосування дезінфекційних засобів.

       Отже, використання системного підходу, дасть можливість  провести оздоровчу компанію не тільки якісно, але ще і безпечно. Системність забезпечується, з однієї сторони, шляхом інтеграції в єдиний інформаційний простір, а з іншої – взаємною узгодженістю елементів, які в нього входять – всі його підсистеми, що дасть можливість любу гостру ситуацію блокувати на рівні Мелітопольського району, а не виводити її до рівня Держави.

 

З повагою,

 

Завідувач ВП «Мелітопольський

МВ ДУ «ЗОЛЦ МОЗУ»                                                  Роман СКЛЯРОВ