Таке рішення ухвалили сьогодні на засіданні регіональної комісії з питань ТБ та НС, яке відбулося під керівництвом голови облдержадміністрації Олександра Старуха. 

Через стрімке поширення коронавірусу, із 14 квітня в Запорізькій області зупиняється автобусне сполучення між містами області.

Із 14 квітня на приміські рейси (протяжністю до 50 км.) із Запоріжжя, Мелітополя, Бердянська, Енергодара, Полог пасажирів братимуть за спеціальними перепустками. Отримати довідки встановленого зразка зможуть працівники важливих галузей економіки – об’єктів критичної інфраструктури, охорони здоров’я, правопорядку, оборони, цивільного захисту, транспорту, фінансової та банківської сфери, зв’язку та комунікацій, житлово-комунального господарства, торгівлі та харчової промисловості, а також ті, що мають безперервний виробничий цикл. Щоб потрапити до обласного центру, жителям Кушугума, Балабиного, Вільнянська, треба взяти такі документи у себе на роботі. 

Мерам великих міст, в першу чергу Запоріжжя, доручили невідкладно обмежити перевезення пасажирів шляхом запровадження аналогічних довідок та/або руху міського громадського транспорту лише у визначені години.  

Також у громадському транспорті будуть регулярно робити дезінфекцію, брати пасажирів лише за кількістю місць для сидіння та жорстко контролюватимуть дотримання маскового режиму. 

Окрім цього, регіональна комісія з питань ТБ та НС доручила департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА опрацювати питання щодо обмеження перевезень пасажирів залізничним транспортом (електрички та потяги далекого слідування) у межах області.Про результати буде повідомлено додатково. 

• Водії мають право не пускати пасажирів без масок. Правоохоронці будуть реагувати на виклики та перевіряти виконання протиепідемічних вимог. Така практика вже є у великих містах, зокрема у Києві. Якщо ми не приймемо необхідні заходи, можемо вийти на значне погіршення і без того непростої ситуації. За всю історію захворювання ми вже досягли «піку»! Та чим швидше ми запровадимо обмеження, тим швидше вийдемо з «червоної зони», - підсумував голова облдержадміністрації Олександр Старух.

З повним текстом рішення регіональної комісії з питань ТБ та НС можна ознайомитись за цим посиланням.