Фото без опису

 

Запоріжці сплатили майже 32 мільйони гривень податку на нерухомість

 

У січні-лютому до бюджетів громад регіону надійшло 31 мільйон 866 тисяч гривень податку на нерухоме майно. Порівняно з минулим роком запоріжці сплатили на 9 мільйонів гривень або на 40 відсотків більше.

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, компанії, підприємства і установи спрямували до скарбниць 28 мільйонів, фізичні особи – 3,8 мільйона гривень податку на нерухоме майно.

Так, з початку року власники нерухомості у м. Запоріжжя направили до міського бюджету 13,3 мільйона, мелітопольські та веселівські платники – 4 мільйони, бердянські та приморські – 3,1 мільйона, якимівські та приазовські – 3 мільйони, вільнянські та новомиколаївські – 1,4 мільйона, оріхівські та гуляйпільські – 1,3, Запорізького району – 1,6 мільйона тощо.

На даний час на території області нараховується 4,4 тисячі суб'єктів господарювання-юридичних осіб та 34,8 тисячі фізичних осіб, які мають об'єкти нерухомості, площа яких підлягає оподаткуванню.

Ставки податку на нерухомість встановлюють ради сільських, селищних, міських та об'єднаних територіальних громад. Вони не повинні перевищувати 1,5 відсотка від мінімальної зарплати за квадратний метр. Податок сплачується тільки за ту площу, яка перевищує пільгову.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

"Податковий інтенсив": представники запорізьких громад вивчають бюджетоформуючі податки

 

У Запоріжжі триває онлайн-навчання представників об'єднаних громад.

Фахівці податкової служби області у деталях розповідають про податкові платежі, які формують місцеві бюджети, зокрема, об'єднаних територіальних громад.

Під час другого "Податкового інтенсивну" податківці презентували матеріали про особливості нарахування, сплати і розподілу між різними бюджетами рентних платежів, екологічного податку, туристичного збору, акцизного податку, плати за ліцензії тощо.

Окрему увагу акцентували на необхідності своєчасного прийняття ставок місцевих податків і зборів на територіях та надання відповідних рішень до податкових органів.

Представники ОТГ мали можливість поставити запитання і отримати фахові відповіді та практичні поради. Після онлайн-лекцій усі роз’яснювальні та презентаційні матеріали, а також корисні посилання на інформаційні ресурси ДПС були надіслані кожній територіальній громаді для подальшого використання.

Нагадаємо, вебінари для представників ОТГ проводилися за підтримки Запорізької облдержадміністрації та в рамках плану спільних заходів з ОТГ.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

У Запорізькій області посилюється протидія нелегальному обігу пального

 

У Запорізькій облдержадміністрації під керівництвом директорки Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури Марини Барановської відбулося засідання штабу протидії незаконній торгівлі нафтопродуктами та скрапленим газом на автозаправних станціях Запорізького регіону.

Участь у нараді взяли представники правоохоронних, контролюючих органів та фіскальної служби. Позицію податкової служби області представляла начальниця управління контрою за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Запорізькій області Юлія Зарецька. Вона доповіла про результати перевірок об'єктів, де здійснюється торгівля підакцизними товарами, зокрема, пальним.

Представники відомств наголосили на активізації роботи штабу та обговорили план найближчих заходів з протидії незаконній торгівлі нафтопродуктами та скрапленим газом на автозаправних станціях.

Штаб створено у жовтні 2019 року на виконання доручень Кабінету Міністрів України. За цей період на території області проведено 392 перевірки автозаправних та автогазозаправних станцій. Виявлення нелегального продажу пального відбувається за зверненнями фізичних або юридичних осіб, а також під час планових і позапланових перевірок.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області