Фото без опису

Запорізькі добувні компанії і підприємства-водокористувачі збільшили рентні відрахування на 684 тисячі

 

У січні від запорізьких підприємств до бюджетів усіх рівнів надійшло 693 тисячі гривень плати за спеціальне використання води. Зокрема, до державного бюджету спрямовано 381 тисячу, до місцевих скарбниць – 312 тисяч.

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, у порівнянні з відповідним періодом 2020 року надходження збільшились на 30 тисяч, в тому числі до державного бюджету – на 16 тисяч, до місцевих – на 14 тисяч.

Крім того, з початку року запорізькі суб'єкти господарювання спрямували 1 мільйон 140 тисяч гривень рентної плати за користування надрами, що на 654 тисячі або на 35 відсотків більше, ніж у січні минулого року. Відповідно до бюджетного розподілу державна скарбниця отримала 790 тисяч, спецфонди місцевих бюджетів – 350 тисяч.

Усього станом на початок лютого на території регіону зареєстровано 605 платників рентної плати за користування надрами та 546 компаній-водокористувачів.

Нагадаємо, базою оподаткування рентною платою за користування надрами для видобування корисних копалин є вартість обсягів видобутих корисних копалин (мінеральної сировини), яка окремо обчислюється для кожного виду на базових умовах поставки. Також платниками рентної плати за користування надрами є суб'єкти господарювання, які використовують ділянки надр для зберігання природного газу, нафти, газоподібних та інших рідких нафтопродуктів, витримування виноматеріалів, виробництва і зберігання винопродукції та іншого.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Про зміни у застосуванні РРО – діалог без посередників

 

Останнім часом питання застосування РРО фізичними особами-платниками єдиного податку викликало чималий резонанс у суспільстві. Тож, запорізькі податківці, аби уникнути поширення недостовірної інформації, налагоджують прямий діалог з тими підприємцями, яких стосуються законодавчі зміни та інформують тих, хто застосовувати реєстратори розрахункових операцій не зобов’язаний.

Так, протягом січня фахівці управління аудиту Головного управління ДПС у Запорізькій області провели масштабну роз’яснювальну роботу для працівників та відвідувачів ринків і торгівельних центрів регіону. Під час спілкування з підприємцями податківці наголошували на тому, що до 1 січня 2022 року РРО не застосовуються платниками єдиного податку другої-четвертої груп, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які надають платні послуги у сфері охорони здоров'я, здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів; лікарських засобів, виробів медичного призначення; ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів і каміння.

Також податківці інформували платників про переваги застосування програмних РРО та скасування окремих штрафних санкцій.

Крім того, під час зустрічей підприємці отримали від фахівців податкової служби відповіді на проблемні питання, які виникають у них під час провадження господарської діяльності.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Новації законодавства

Спікер: Фахівець ГУ ДФС

 

 

Борги запорізьких роботодавців перед працівниками зросли до 120 мільйонів

 

Обласна комісія з питань погашення заборгованості із заробітних плат та інших соціальних виплат проаналізувала динаміку ліквідації боргів роботодавців регіону.

Участь у заході, який проводився в онлайн режимі, взяли голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух, представники Запорізької обласної ради, профільних департаментів ОДА, керівники структурних підрозділів податкової служби області, інших державних відомств, профспілок та підприємств.

Як повідомив очільник облдержадміністрації Олександр Старух, станом на початок січня сума невиплачених заробітних плат зросла за минулий рік на 19,6 мільйона та склала 119,6 мільйона гривень. При цьому 40,6 відсотка заборгованості припадає на підприємства державного сектору економіки.

За даними податкової служби упродовж минулого року податківці разом із представниками інших органів виконавчої влади проводили спільні засідання комісій та робочі групи, під час яких заслухано 3358 керівників підприємств, які виплачували зарплату менше встановленого мінімуму. Завдяки цим заходам та роз'яснювальній роботі у засобах масової інформації 3298 компаній і підприємців підвищили рівень виплат своїм співробітникам.

Під час засідання керівникам органів місцевої влади надано доручення контролювати роботу щодо забезпечення додержання суб'єктами господарської діяльності законодавства про оплату праці. Також будуть проведені співбесіди з очільниками підприємств-боржників, що розташовані на відповідних територіях, за участі керівництва місцевих управлінь Національної поліції України, податкової служби та представників профспілок і організацій роботодавців.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Новації законодавства

Спікер: Фахівець ГУ ДФС