Фото без опису

Запорізький бізнес сплатив майже півмільярда гривень ПДВ

 

У січні компанії і підприємці регіону сплатили до державного бюджету 482 мільйони 511 тисяч гривень податку на додану вартість (за оперативною інформацією). Рівень надходжень січня 2020 року перевищено на 107 мільйонів або на 28 відсотків. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов.

Найбільші суми ПДВ спрямували представники бізнесу м. Запоріжжя – 278 мільйонів, платники Мелітопольської і Веселівської територіальних громад направили до державної скарбниці 36,8 мільйона, Бердянської і Приморської – 28,8 мільйона, Пологівської, Більмацької та Розівської – 23,7 мільйона, Токмацької і Чернігівської – 20 мільйонів, Вільнянської та Новомиколаївської – понад 19 мільйонів, Якимівської та Приазовської територіальних громад – 18 мільйонів гривень тощо.

Всього станом на 1 лютого у Запорізькій області зареєстровано 10023 платника ПДВ, серед яких 9066 юридичних осіб та 957 фізичних осіб-підприємців.

Нагадаємо, 22 лютого – граничний термін подання декларації з податку на додану вартість за січень 2021 року, а 26 лютого – останній день сплати ПДВ за січень.

Також рекомендуємо ознайомитися з останніми змінами у податковому законодавстві. Зокрема, про пільги з ПДВ для суб'єктів господарювання зі сфери культури, креативних індустрій, туризму можна прочитати у Інформаційному листі Державної податкової служби № 18: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/449727.html.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Декларування доходів: право чи обов'язок? Вебінар для запоріжців

 

Запорізькі податківці продовжують онлайн взаємодію з платниками. Черговий вебінар був присвячений цьогорічній кампанії декларування доходів громадян.

Хто, за яких умов та в який термін повинен обов'язково подати річну декларацію, а хто може скористатися податковою знижкою – ці та інші питання роз'яснювала заступниця начальника управління-начальниця відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб Головного управління ДПС у Запорізькій області Ірина Лізогубова.

Процес декларування доходів за 2020 рік розпочався з 1 січня 2021 року і завершиться 30 квітня. Упродовж цього періоду зобов'язані задекларувати доходи ті громадяни, які їх отримували не від податкових агентів і з цих сум не були сплачені податки. Так, серед таких: іноземні доходи, від продажу або надання в оренду рухомого та нерухомого майна, від реалізації власної сільськогосподарської продукції, від продажу цінних паперів та корпоративних прав, від провадження господарської діяльності або незалежної професійної діяльності, а також спадщина, подарунки та інші доходи.

Також запоріжці можуть скористатися правом на отримання знижки, якщо у 2020 році вони мали певні витрати. Це, зокрема: сплата за своє навчання і навчання члена сім'ї першого ступеня споріднення, частина суми відсотків, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом, благодійні внески неприбутковим організаціям, страхові платежі і пенсійні внески, сплачені громадянином страховикові-резидентові, недержавному пенсійному фонду, банківській установі за договорами довгострокового страхування життя і недержавного пенсійного забезпечення, а також витрати за переобладнання власного транспортного засобу на альтернативні види біопалива, оплату допоміжних репродуктивних технологій, вартість державних послуг і державного мита, пов'язаних з усиновленням дитини та інші.

Направити документи на податкову знижку можна упродовж всього 2021 року.

Для подання декларації є можливість обрати один із трьох способів: в Електронному кабінеті за допомогою електронного ключа, відправити поштою або за місцем реєстрації у Центрах обслуговування платників податкових інспекцій.

 

Більше інформації про кампанію "Декларування 2021" – за посиланням: https://zp.tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2021.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Деклараційна кампанія-2016

Спікер: Фахівець ГУ ДФС

 

У Запоріжжі аферисти виманюють кошти у підприємців для фейкової комісії

 

Шахраї не полишають спроб наживи на довірливих громадянах. Так, 5 лютого на телефони деяких запорізьких суб’єктів підприємництва надходили дзвінки із сумнівними пропозиціями. Невстановлені особи від імені начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області пропонували переказати кошти нібито для успішного проходження перевірки "податкової комісії".

Останній номер, який використовували аферисти: +380 (66) 705 89 30.

Закликаємо платників податків не піддаватися на провокації, не переказувати кошти і у разі надходжень подібних дзвінків або повідомлень негайно звертатися до правоохоронних органів.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Профілактика корупції

Спікер: Фахівець ГУ ДФС