Від торгівлі підакцизними товарами запорізькі місцеві бюджети отримали 165 мільйонів

 

У січні-листопаді до місцевих бюджетів регіону надійшло 165 мільйонів 443 тисячі гривень акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизною продукцією. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов сплачена сума на 8,3 мільйона або на 5 відсотків перевищила рівень аналогічного періоду минулого року.

Лише у листопаді підприємці і компанії спрямували до скарбниць громад 14,5 мільйона, що на 508 тисяч більше, ніж торік.

Для реалізації підакцизних товарів суб'єкти господарювання отримали у податковій 8753 ліцензії, сплативши за них 36,8 мільйона гривень. Зокрема, податківці видали 5206 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, 3547 – на продаж тютюнових виробів. Крім того, призупинено дію 1367 дозволів, анульовано 2474.

Станом на початок грудня кількість діючих ліцензій склала 8142. З переліком цих документів можна ознайомитись за посиланням: https://zp.tax.gov.ua/reestr-vidanih-licenziy.

Також за 11 місяців у сфері обігу підакцизної продукції фахівці податкової служби провели 791 перевірку суб'єктів господарювання. За виявлені порушення законодавства, яке регулює обіг підакцизних товарів, застосовані фінансові санкції у вигляді штрафів на загальну суму 82,2 мільйона гривень.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

Електронні сервіси податкової: запоріжці дізналися більше про переваги і можливості онлайн-послуг

 

Переваги переходу з "паперової" звітності на електронну та користування цифровими послугами стали головними темами вебінару, який провели представники податкової служби для платників регіону.

Заступниця начальника ГУ ДПС у Запорізькій області Олена Щедровська та фахівчиня ГУ ДПС області Ольга Романенко розповіли про можливості дистанційних послуг.

Податківці продемонстрували функціонал Електронного кабінету платника, зокрема, процес формування і подання звітності фізичними особами-підприємцями, листування з податковою.

Крім того, учасників онлайн зустрічі ознайомили з можливостями вебпорталу ДПС України та офіційними джерелами отримання податкової інформації у соцмережі – сторінками ДПС України та ДПС у Запорізькій області у Facebook.

У другій частині заходу спікери відповіли на запитання стосовно практичного користування електронними сервісами.

Запис трансляції вебінару дивіться на каналі ДПС Запоріжжя в Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCM9GDhiRJWMQZ-FcjLqsH8g.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області