Сплата податків з депозитних процентів запорізьких вкладників зросла майже на мільйон

 

У січні-листопаді з процентів депозитних банківських рахунків запоріжців до державного бюджету було сплачено 50 мільйонів 570 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб (без даних великих платників, зареєстрованих у Східному управлінні Офісу ВПП ДПС), що на 979 тисяч більше порівняно з січнем-листопадом минулого року. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов.

Лише у листопаді держбюджет отримав 4,2 мільйона гривень.

З початку року фінансові установи м. Запоріжжя спрямували до державної казни 48,4 мільйона, мелітопольські та веселівські – 765 тисяч, бердянські та приморські – 665 тисяч, енергодарські, кам’янсько-дніпровські та великобілозерські – 200 тисяч, пологівські, більмацькі та розівські – 146 тисяч, вільнянські та новомиколаївські – 107 тисяч тощо.

Нагадаємо, ставка податку на доходи фізичних осіб з процентів від вкладів у банках, кредитних спілках складає 18 відсотків. Відповідно до статті 170.4. Податкового кодексу України інформація про суми банківського рахунку або ощадного сертифіката чи вкладу члена кредитної спілки, нараховані проценти, а також відомості про вкладників не подаються до контролюючого органу і залишаються конфіденційними.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

Засідання міської координаційної ради з питань розвитку підприємництва: про що має знати запорізький бізнес

 

У Запоріжжі у форматі онлайн-конференції відбулося засідання міської координаційної ради з питань розвитку підприємництва. З представниками бізнесу та громадських організацій спілкувалися фахівці Запорізької міської ради, податкової служби та Національної поліції області, а також інших державних органів.

Під час засідання підприємці цікавились новаціями податкового законодавства для малого та середнього бізнесу. Податківці ознайомили платників із особливостями використання книг обліку доходів і витрат, адміністрування і сплати єдиного податку і єдиного внеску, а також нещодавніми змінами у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій.

Було наголошено, що фахові роз'яснення стосовно практичної реалізації норм податкового законодавства, матеріали щодо останніх змін у сфері оподаткування та іншу корисну інформацію суб'єкти підприємництва можуть знайти на офіційних ресурсах податкової служби: на вебпорталі ДПС та субсайті ГУ ДПС у Запорізькій області. Крім того, на сторінці ДПС у Запорізькій області у соцмережі Facebook платники мають можливість поставити та отримати відповіді на свої запитання.

Особливу увагу було приділено дистанційним послугам, які наразі запроваджує податкова служба. Так, серед останніх проектів ДПС – розширення можливостей Електронного кабінету платника, програмні РРО, запуск сервісу InfoTAX, який реалізовано у месенджерах Telegram і Viber.

У ході обговорення підприємців запросили до тестування і використання Е-послуг, які сприяють легкій і доступній сплаті податків.

Крім того, на координаційній раді учасники заслухали звіт щодо виконання заходів з ліквідації стихійної торгівлі на території м. Запоріжжя.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області