Запоріжці спрямували на пенсійне і соціальне забезпечення 5,6 мільярда

 

У січні-серпні запорізькі платники податків спрямували до пенсійного і соціальних фондів 5 мільярдів 636 мільйонів гривень єдиного внеску (без даних великих підприємств, які зареєстровані в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДПС).

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, сплачена сума на 250 мільйонів перевищила надходження аналогічного періоду 2019 року.

Найбільшими платникам єдиного внеску стали компанії і підприємці обласного центру, які забезпечили 2 мільярди 924 мільйони. Від суб'єктів господарювання м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів надійшло 872 мільйони, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 521,6 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 382,5 мільйона, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 157 мільйонів, Василівського та Михайлівського районів – 154 мільйони, Вільнянського та Новомиколаївського районів – 149,5 мільйона, Оріхівського та Гуляйпільського районів – 145 мільйонів тощо.

Всього у Запорізькій області зареєстровано 174174 платника єдиного внеску, серед яких 51755 юридичних осіб та 122419 фізичних осіб, що разом на 3077 більше, ніж минулого року.

Нагадаємо, згідно із Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" від 25.08.2020 №822-ІХ з 1 вересня розмір мінімальної заробітної плати підвищено до 5 тисяч гривень. Відповідно,  це зростання впливає на мінімальний розмір єдиного внеску, ставка якого складає 22 відсотки.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Адміністрування єдиного внеску

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

На Запоріжжі підпільно "замішували" сотні кілограмів тютюну для кальянів

 

Слідчі та оперативні співробітники ГУ ДФС у Запорізькій області у взаємодії з працівниками оперативно-розшукового підрозділу Державної прикордонної служби України під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області під час розслідування кримінального провадження виявили "підпільний" цех з незаконного виготовлення тютюнових виробів (сумішей для кальянів).

Встановлено, що мешканець м. Запоріжжя організував і протягом 2020 року здійснював кустарне виготовлення тютюнових сумішей, які реалізовував шляхом введення в оману споживачів з використанням створених акаунтів у месенджерах "Viber", "WatsApp" тощо. Також через два спеціалізовані магазини разом з незаконно виготовленою продукцією реалізовувалися тютюнові суміші імпортного виробництва без марок акцизного податку України встановленого зразка.

Під час оглядів за місцями виробництва та збуту тютюнової продукції вилучено кустарно виготовлені тютюнові суміші у кількості 203 кг, суміші для кальянів без марок акцизного податку України, ввезені на митну територію України поза митним контролем у кількості 851 кг, обладнання, сировину для виготовлення і пакування тютюнової суміші загальною вартістю 3 мільйони 260 тисяч гривень, чорнові записи щодо незаконного збуту.

Розслідування триває, вживаються заходи щодо встановлення кола осіб, причетних до незаконного обігу підакцизних товарів. Планується призначити експертизу вилучених речовин.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Боротьба з ухиленням від сплати податків

Спікер: Фахівець ГУ ДФС