Запорізький бізнес сплатив до держбюджету два мільярди гривень ПДВ

 

У січні-липні запорізькі компанії і підприємці спрямували до державного бюджету 2 мільярди 39 мільйонів гривень податку на додану вартість (не враховуючи показники великих платників, які перебувають на обліку в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДПС). За повідомленням начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Романа Афонова, порівняно з минулим роком надходження зросли на 10 відсотків або на 187 мільйонів гривень. Крім того, за результатами поданих декларацій з ПДВ нарахування збільшились на 195 мільйонів або на 10,5 відсотка.

Найбільші суми податку на додану вартість до державної скарбниці спрямували суб'єкти господарювання м. Запоріжжя – 1 мільярд 159 мільйонів. Представники бізнесу м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів сплатили 164 мільйони, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 157,6 мільйона, Вільнянського і Новомиколаївського районів – 82,4 мільйона, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 81,6 мільйона, Оріхівського та Гуляйпільського районів – 77 мільйонів, Якимівського та Приазовського районів – майже 72 мільйони тощо.

Всього на Запоріжжі зареєстровано 9355 платників ПДВ-юридичних осіб та 952 СГД-фізичні особи, що разом на 232 більше, ніж у серпні 2019 року.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Про складні моменти в роботі запорізьких підприємств за круглим столом

 

Начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов провів робочу зустріч із головою Ради Запорізької обласної федерації роботодавців Олександром Головком, віце-президентом Запорізького обласного союзу промисловців та підприємців (роботодавців) "Потенціал", народним депутатом України І скликання Олександром Білоусенком та генеральним директором ТОВ "Дніпрокераміка" Андрієм Чеберком.

Приводом для чергової зустрічі стали нагальні проблеми функціонування окремих підприємств Запорізької області. Під час обговорення Роман Афонов зазначив, що сьогоденна робота органів ДПС спрямована винятково на розвиток партнерства з платниками податків. Відбувається постійне вдосконалення сервісних послуг, підвищується рівень обслуговування мешканців області, впроваджуються нові ІТ-рішення. Крім того, в центрі уваги податкової служби регіону залишається детінізація економічних процесів та створення конкурентних умов для чесного бізнесу. Тож, сумлінні платники податків завжди можуть розраховувати на відкритий діалог та підтримку в межах повноважень служби.

Учасники зустрічі також обговорили законодавчі новації, особливості діяльності суб'єктів господарювання в наявних умовах та формат подальшої взаємодії. Роман Афонов запевнив, що податкова служба регіону налаштована на співробітництво та готова адекватно реагувати на потреби бізнесу.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Діалог з підприємцями та інститутами громадянського суспільства

Спікер: Начальник ГУ ДФС