Фото без опису

На Запоріжжі від торгівлі підакцизними товарами місцеві бюджети отримали майже 40 мільйонів

 

За перші три місяці року до місцевих скарбниць регіону надійшло 39 мільйонів 886 тисяч гривень акцизного податку. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження від компаній і підприємців, які реалізують підакцизну продукцію, зросли на 5,7 мільйона або на 16,7 відсотка. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Петро Філімонов.

Зокрема, у березні бюджети громад отримали майже 12 мільйонів, що на 10 відсотків більше, ніж у березні 2019 року.

Крім того, у першому кварталі до місцевих скарбниць було спрямовано 8,5 мільйона гривень плати за ліцензії на право здійснення оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами. Податківці видали суб'єктам господарювання 1139 ліцензій для роздрібної реалізації алкогольної продукції, 805 документів для продажу тютюну, а також продовжили термін дії 3091 дозволу, призупинили 204, анулювали 377. Станом на 1 квітня кількість діючих ліцензій склала 8058. З їхнім переліком можна ознайомитись на сайті податкової служби області: https://zp.tax.gov.ua/reestr-vidanih-licenziy.

Нагадуємо, що на час карантину документи на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами, зберігання пального та роздрібну торгівлю пальним подаються до спеціальної скриньки канцелярії ГУ ДПС у Запорізькій області за адресою: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 166. Видача ліцензій буде здійснюватися після завершення заходів, встановлених Кабінетом Міністрів України.

Якщо виникають питання, телефонуйте: (061) 224-67-40.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Легалізація ринку підакцизних товарів

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Фото без опису

Куди повідомляти, якщо податківець не дотримується етичних норм?

 

Податкова служба звертає особливу увагу і відповідно реагує на повідомлення щодо дій її співробітників, які є несумісними з вимогами загальних правил поведінки державного службовця.

Якщо вам відомі факти неправомірних дій з боку службових осіб ГУ ДПС у Запорізькій області або ви стали свідком недотримання податківцями встановлених норм (Правил етичної поведінки), ви можете дистанційно повідомляти про них відділ з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Запорізькій області. Зробити це можна в один із найбільш зручних для вас способів:

- на поштову адресу: 69107, м. Запоріжжя, пр. Соборний буд. 166;

- на електронну адресу zp01.corruption@tax.gov.ua (крім звернень громадян та запитів на отримання публічної інформації);

- у письмовому вигляді або за телефонами: (061) 219-05-21 та 219-05-74.

Ознайомитись з Правилами етичної поведінки можна за посиланням: https://tax.gov.ua/diyalnist-/zakonodavstvo-pro-diyalnis/nakazi-pro-diyalnist/73616.html?fbclid=IwAR3U3Dn3W5V03EnatXja8l3J0ANhWAQFK67jay6h1fZxiK2KLaEZQ-HZgho.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Профілактика корупції

Спікер: Начальник ГУ ДФС