На Запоріжжі від торгівлі підакцизними товарами місцеві бюджети отримали майже 40 мільйонів

 

За перші три місяці року до місцевих скарбниць регіону надійшло 39 мільйонів 886 тисяч гривень акцизного податку. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження від компаній і підприємців, які реалізують підакцизну продукцію, зросли на 5,7 мільйона або на 16,7 відсотка. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Петро Філімонов.

Зокрема, у березні бюджети громад отримали майже 12 мільйонів, що на 10 відсотків більше, ніж у березні 2019 року.

Крім того, у першому кварталі до місцевих скарбниць було спрямовано 8,5 мільйона гривень плати за ліцензії на право здійснення оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами. Податківці видали суб'єктам господарювання 1139 ліцензій для роздрібної реалізації алкогольної продукції, 805 документів для продажу тютюну, а також продовжили термін дії 3091 дозволу, призупинили 204, анулювали 377. Станом на 1 квітня кількість діючих ліцензій склала 8058. З їхнім переліком можна ознайомитись на сайті податкової служби області: https://zp.tax.gov.ua/reestr-vidanih-licenziy.

Нагадуємо, що на час карантину документи на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами, зберігання пального та роздрібну торгівлю пальним подаються до спеціальної скриньки канцелярії ГУ ДПС у Запорізькій області за адресою: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 166. Видача ліцензій буде здійснюватися після завершення заходів, встановлених Кабінетом Міністрів України.

Якщо виникають питання, телефонуйте: (061) 224-67-40.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Легалізація ринку підакцизних товарів

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Куди повідомляти, якщо податківець не дотримується етичних норм?

 

Податкова служба звертає особливу увагу і відповідно реагує на повідомлення щодо дій її співробітників, які є несумісними з вимогами загальних правил поведінки державного службовця.

Якщо вам відомі факти неправомірних дій з боку службових осіб ГУ ДПС у Запорізькій області або ви стали свідком недотримання податківцями встановлених норм (Правил етичної поведінки), ви можете дистанційно повідомляти про них відділ з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Запорізькій області. Зробити це можна в один із найбільш зручних для вас способів:

- на поштову адресу: 69107, м. Запоріжжя, пр. Соборний буд. 166;

- на електронну адресу zp01.corruption@tax.gov.ua (крім звернень громадян та запитів на отримання публічної інформації);

- у письмовому вигляді або за телефонами: (061) 219-05-21 та 219-05-74.

Ознайомитись з Правилами етичної поведінки можна за посиланням: https://tax.gov.ua/diyalnist-/zakonodavstvo-pro-diyalnis/nakazi-pro-diyalnist/73616.html?fbclid=IwAR3U3Dn3W5V03EnatXja8l3J0ANhWAQFK67jay6h1fZxiK2KLaEZQ-HZgho.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Профілактика корупції

Спікер: Начальник ГУ ДФС